۲۵ تکنیک ساده برای طراحی بهتر موشن گرافیک – بخش اول

۲۵ تکنیک ساده برای طراحی بهتر موشن گرافیک

در این مقاله سعی شده است که یک سری از تکنیک های کاربردی موشن گرافیک معرفی شوند؛ به ویژه برای افرادی که شروع به کار در زمینه ی موشن گرافیک می کنند و یا دوست دارند اطلاعات خود را افزایش دهند.
این مجموعه از تکنیک ها در بسیاری از طراحی های موشن گرافیک استفاده می شود و همچنین در بسیاری از آموزش های ویدئویی وجود دارد.

اما مرور آن ها به صورت یک سری از تکنیک های ساده برای طراحی بهتر موشن گرافیک خالی از لطف نیست.

این موضوع در همه ی رشته ها صدق می کند که شیوه و چگونگی روشی که یک هنرمند از تکنیک ها و ابزار ها استفاده می کند، در نهایت از او یک گرافیست و هنرمند خوب می سازد. بنابراین داشتن این لیست کافی نیست، بلکه باید با کسب تجربه و مهارت یاد بگیرید که چگونه از آن ها استفاده کنید.
این به هنرمند مربوط می شود که تصمیم بگیرد چه ابزاری را در چه مواردی استفاده کند که بهترین نتیجه حاصل شود.

برای اکثر این تکنیک های موشن گرافیک می توانید از پلاگین های ۳rd party استفاده نکنید، اما اجباری وجود ندارد و می توانید از آن ها استفاده کنید.

در این جا یک نکته در مورد چگونگی ساخت موشن گرافیک های بهتر وجود دارد که بد نیست در نظر داشته باشید:

برای خلق یک موشن گرافیک خوب، فقط اضافه کردن افکت ها، بدون انجام هیچ کاری، کارساز نیست.
معمولا هنگامی که شما تازه شروع به کار می کنید، گرافیک بیش از حد “تمیز” به نظر می رسد و یا در بدترین حالت اصلا به نظر نمی آید که شما از افتر افکت استفاده کرده اید. کامپیوتر ها به تنهایی کار های بسیار رباتیک و مرتبی را انجام می دهند، بنابراین این به یک هنرمند بر می گردد که طرح های پویا تری را بسازد.

در ادامه، یکی به یکی به تکنیک های موشن گرافیک می پردازیم و هر جا که ضروری باشد توضیحاتی داده خواهد شد. تمام دستورالعمل ها در اینجا آورده نشده است.
بنابراین اگر در بخشی از مقاله دچار ابهام شدید، در مورد آن جستجو کنید و یا در بخش کامنت ها با ما در میان بگذارید. حقیقت این است که وقتی اصول اولیه چیزی را بدانید، سپس با درک جزییات با جستجوی بیشتر، بهتر می آموزید. اگر کسی دقیقا به شما بگوید که چه کار کنید، چندان شما را جذب نمی کند، زیرا شما فقط دستورالعمل های را دنبال می کنید. اما آموزش با ایجاد چالش و برانگیختن کنجکاوی، موثر تر است.

تکنیک موشن گرافیک

  1. طراحی موشن گرافیک با استفاده از تکنیک گرادیان / Gradients:

در سطح پایه، پس زمینه و متن را می سازد به طوری که در ایجاد رنگ کاملا یکنواخت نیست و کمی عمق و شکل را به طرح پایه می افزاید. یک گرادیان شعاعی، یک راه ساده برای انجام این کار است. اساسا، از ساختن گرافیک یکنواخت خودداری کنید، مگر این که برای چیزی مثل یک Infographic باشد.

تکنیک موشن گرافیک

  1. Vignette در موشن گرافیک:

Vignette ها در هر جایی که نگاه کنید وجود دارند تا توجه شما را جلب کنند، و نه تنها در موشن گرافیک، بلکه در درجه بندی رنگ، بازی های ویدئویی و غیره استفاده می شوند. Vignette می تواند به راحتی با ایجاد یک حالت جامد تیره و با یک ماسک دایره ای معکوس ساخته شود و سپس از ماسک و تنظیم شفافیت استفاده شود. همچنین می توانید برای ایجاد حالت های مختلف، رنگ ها و حالت های انتقال را تغییر دهید.

تکنیک موشن گرافیک

  1. Textures:

بافت ها یکی از ساده ترین راه هایی هستند که سبب می شوند عناوین شما جذاب تر شوند. یک راه در طراحی موشن گرافیک این است که درست قبل از نوشتن متن خود، بافت را در زیر آن قرار داده و در قسمت تنظیمات بافت، حالت ” Alpha matte” را انتخاب کنید. اگر در گوگل جستجو کنید، میلیون ها بافت / Texture رایگان را خواهید یافت.

تکنیک موشن گرافیک

  1. کلاس بندی رنگ:

کلاس بندی رنگ به خودی خود یک صنعت است، اما تنظیم رنگ برای دادن یک احساس مناسب به عناوین شما در موشن گرافیک، پروسه ای با یک راه طولانی است.
یکی از راهکار ها، GAZILLION است که برای انجام این کار در افتر افکت / After Effects وجود دارد که می تواند برای ایجاد برخی از افکت های منحنی / curves effects، اضافه کردن اثر رنگ / tint effect، پوشش برخی از جامدات رنگی / overlaying color solids، و یا استفاده از پلاگین های ۳rd party استفاده شود.

تکنیک موشن گرافیک

  1. سایه ها / Shadows:

یک سایه ی ساده، عمق بیشتری به عناوین شما اضافه می کند. این تکنیک خاص از “Video Copilot’s Ancient Titles Tutorial” گرفته شده است، و مراحل کار طراحی موشن گرافیک به این صورت است:
کپی کردن متن، سیاه کردن لایه ی زیرین، اضافه کردن یک CC Radial Blur و حرکت دادن مرکز محو شدن به سمت بالا برای این که به نظر برسد که منبع نور بالاتر از عنوان است.

تکنیک موشن گرافیک

  1. کنتراست / Contrast:

در هر آموزش موشن گرافیک، در بخشی از آن، یک منحنی کنتراست وجود دارد. فقط از افکت “منحنی / Curves” استفاده کنید، نکات برجسته را هایلایت کنید و سایه ها را پایین بیاورید تا “منحنی S” ایجاد شود.

تکنیک موشن گرافیک

  1. حرکت پس زمینه / Background Movement:

هر گونه حرکت در پس زمینه به طور کلی سبب می شود که طراحی موشن گرافیک جالب تر به نظر بیاید.
در این جا یک نویز فراکتال متحرک استفاده شده است. راه های زیادی برای افزودن حرکت پس زمینه وجود دارد.
بسیاری از تریلر های فیلم ها، از یک تصویر محو شده شده استفاده می کنند که به سمت جلو حرکت می کند.

اگر این تکنیک ها برای شما جالب به نظر می آید، بخش بعدی مقاله را نیز دنبال کنید تا با تکنیک های بیشتری آشنا شوید.
حتما به این نکته توجه کنید که برای کسب مهارت هر چه بیشتر و بدست آوردن تجربه در طراحی موشن گرافیک، باید تا می توانید طراحی های بیشتری انجام دهید و انواع روش ها را به کار ببرید.
در نظر داشته باشید که تنها، دانستن روش ها و تکنیک ها و اطلاع از انواع افکت ها برای طراحی موشن گرافیک کافی نیست؛
باید بتوانید آن ها را به کار ببرید و به صورتی استفاده کنید که هرچه بیشتر هنری و هر چه کمتر، رباتیک به نظر برسد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

سبد خرید
پیمایش به بالا